MOBILNE APLIKACIJE

Mobilne aplikacije za pametne telefone in tablične računalnike.

Zaradi svoje priročnosti in hkratne zmogljivosti so mobilne naprave postale vsakodnevni pripomoček, ki ga v najrazličnejše namene uporablja vedno več ljudi. Naše mobilne aplikacije za iOS, Android, Windows, Windows Phone in J2ME odlikujeta profesionalen dizajn ter odlična izvedba.


NAŠI PROJEKTI

Mobilna banka IN

Banka Koper

Mobilna Banka IN omogoča popoln izkoristek časa, saj lahko večino bančnih storitev opravljate od doma, iz službe ali s potovanja v tujini. Omogoča sodoben in uporabniško prijazen način poslovanja ter zagotavlja popolno varnost in zasebnost podatkov. Deluje na mobilnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugih napravah z operacijskim sistemom: Android, iOS, Windows Phone in tistih, ki podpirajo platformo Java Mobile (J2ME).

Daily Colorbook

Semantika

Pobarvanka za otroke za Windows 8 in iPad. Originalne pobarvanke, na stotine motivov, privlačne animacije in glasba v ozadju. Več kot 50.000 prenosov.

Daily Puzzle

Semantika

Sestavljanka za otroke za Windows 8. Petdeset barvitih sestavljank v petih težavnostih. Interaktiven vmesnik s privlačnimi animacijami in z glasbo v ozadju. Več kot 30.000 prenosov.

Daily Memory

Semantika

Okrepite spomin z elektronsko verzijo klasične igre Spomin, ki deluje v sistemu Windows 8. Privlačni motivi v štirih načinih igranja in s petimi težavnostmi. Interaktiven vmesnik z animacijami in glasbo v ozadju. Več kot 25.000 prenosov.

ePolicist

Microsoft, Ministrstvo RS za notranje zadeve

Pilotna aplikacija za podporo delu prometnih policistov. Povezava z zalednimi podatkovnimi bazami za opravljanje poizvedb in izdajo plačilnih nalogov.

Interaktivna pečica

Gorenje

Podjetji Gorenje in Semantika sta se povezali v zanimivem projektu: sodobnemu potrošniku približati uporabo gospodinjskih aparatov in prikazati, kako s pomočjo najnovejše tehnologije njihova uporaba postaja vse bolj interaktivna, preprosta in zabavna. Nastala je aplikacija za napravo Microsoft PixelSense, ki se brezžično povezuje s pečico in omogoča njeno upravljanje na daljavo. Uporabnik lahko brska po kuharskih receptih, si ogleda kuharske nasvete in spreminja nastavitve na pečici.

Vinogradnik

Pomurski muzej Murska Sobota

Inovativna aplikacija za Kinect. Dve zabavni igri: obiranje grozdja s kretnjami rok in stiskanje grozdja z uporabo nog. Čudovite originalne ilustracije.

Eko GZS

Gospodarska zbornica Slovenije

V Semantiki smo na inovativen način prenovili zelene strani Gospodarske zbornice Slovenije. Projekt je obsegal dve postavitvi: Silverlight aplikacijo za spletni brskalnik in WPF/Kinect aplikacijo v prostorih GZS, ki se jo upravlja s kretnjami rok.

Info točke GEN

Gen Energija

Interaktivne info točke v avli zgradbe Informacijsko središče GEN obiskovalcem omogočajo pregled dogodkov, branje novic in brskanje po foto galeriji ter prikaz podatkov o elektrarnah. Povezava z napravo Kinect omogoča upravljanje aplikacije zgolj s kretnjami rok.

NT konferenca

Microsoft

NT konferenca je že dve desetletji največja slovenska tehnološka in poslovna konferenca, na kateri se srečujejo poslovneži in raznovrstni strokovnjaki, ki se želijo seznaniti z najnovejšimi trendi na področju informacijskih tehnologij. V Semantiki smo za konferenco razvili različne aplikacije, ki so udeležencem ponujale osnovne informacije o konferenci, pregled urnika, predavanj in predavateljev, izpolnjevanje vprašalnikov ter oblikovanje osebnega urnika z izborom priljubljenih predavanj.

Adria EFB

Adria Airways

Tablična aplikacija za pilote, ki avtoriziranim uporabnikom ponuja dostop do različnih aplikacij, zemljevidov, dokumentov in obrazcev, potrebnih pri letenju. Omogoča tudi nočni način.

Glineni vojščaki

Bowers Museum

Glinena vojska, ki že tisočletja ščiti prvega kitajskega cesarja je eno najpomembnejših arheoloških najdb 20. stoletja. Odkrili so jih v bližini mesta Xian, ki velja za zibelko kitajske civilizacije. Za ameriški Bowers Museum smo razvili interaktivno aplikacijo za Kinect, ki omogoča pregledovanje slike najdišča s kretnjami rok, ogled detajlov in pridobivanje dodatnih informacij.