KULTURNA DEDIŠČINA

Programska oprema za muzeje, galerije in druge organizacije, ki skrbijo za kulturno dediščino.

Muzejski informacijski sistem Galis je z leti zrasel v najbolj uporabljan program za vodenje muzejske dokumentacije v Sloveniji, ki ga uporablja večina slovenskih muzejev in galerij, pa tudi že prvi uporabniki v tujini. Galis dopolnjuje vrsta povezanih storitev: sistem za samodejno varnostno kopiranje podatkov, vtičnik za prikaz zbirk, muzejski spletni portali ter mobilne in tablične aplikacije.


NAŠI PROJEKTI

Galis

Semantika

Informacijski sistem Galis je najbolj razširjen program za vodenje muzejske dokumentacije v Sloveniji, ki ga uporablja več kot 60 slovenskih muzejev in galerij, pa tudi že prvi tuji uporabniki. Galis sestavlja osem modulov, ki v celoti pokrivajo poslovanje muzeja in so popolnoma povezani med seboj. Celovit program dopolnjuje vrsta povezanih storitev, cena licence pa vključuje tudi redne nadgradnje in prvovrstno podporo za uporabnike, ki je na voljo vsak dan.

Museums

Semantika

Spletna platforma Museums je edinstveno orodje, ki omogoča enostavno objavo podatkov na splet in v mobilne aplikacije. Centralna podatkovna baza poskrbi za to, da vsak podatek objavite le enkrat, za urejanje podatkov pa lahko uporabite Galis ali spletni urejevalnik podatkov. Sistem vključuje muzejske portale, kot so Museums.SI, Museums.EU in Museu.ms, pripadajoče mobilne in tablične aplikacije ter rešitve, prilagojene za en muzej: spletne strani, mobilne aplikacije, muzejske (avdio) vodnike.

Vtičnik "Zbirke"

Semantika

Zbirke, objavljene v sistemu Museums, lahko le z nekaj vrsticami programske kode prikažete tudi na obstoječi spletni strani vašega muzeja. Naš vtičnik ne zahteva sprememb spletne strani, prikaz zbirk pa je mogoče celostni podobi strani prilagoditi s spreminjanjem pisav, barv in velikosti slik. Rešitev vključuje iskalnik po zbirkah in samodejno kreira iskalne filtre, vtičnik pa je primeren tudi za večjezične spletne strani.

Galis Backup

Semantika

Spletna storitev, ki omogoča samodejno in sistematično izdelovanje varnostnih kopij Galisove podatkovne baze in multimedijskih datotek, njihovo varno hrambo v Microsoftovih podatkovnih centrih in enostavno obnovo podatkov v primeru njihove izgube. Zagotovite si popolno varnost vaših podatkov in se razbremenite skrbi za izdelavo varnostnih kopij.

Spletna stran

Semantika

V kolikor bi želeli vašo spletno stran popolnoma prenoviti, vam lahko novo pripravimo tako, da bo neposredno vgrajena v sistem Galis/Museums. Prednosti takšne rešitve vključujejo lasten dizajn in ponovno uporabo vsebin, ki so že v sistemu, podatke pa urejate preko Galisa in spletnega urejevalnika podatkov. Sistem omogoča direktno integracijo zbirk, razstav, dogodkov, pedagoških programov in drugih vsebin, ki ste jih že vnesli in objavili, pridobite pa lahko tudi mobilne aplikacije.

Mobilne aplikacije

Semantika

Vse informacije, shranjene v sistemu Galis/Museums, lahko enostavno predstavimo na različnih mobilnih platformah in napravah, tako da lahko odslej tudi vi z mobilnimi aplikacijami privabite nove obiskovalce, hkrati pa jih uporabljate za trženje digitalnih vsebin. Izdelamo vam mobilne aplikacije za pametne telefone iPhone, Android in Windows Phone ter tablični računalnik iPad. Vse aplikacije vključujejo možnost ponujanja avdio vodnikov, v pripravi pa je tudi muzejska trgovina.